BONNIER HEALTHCARE SLOVENIJA – MEDICINSKO SREDIŠČE

 

 


KDO SMO

Bonnier Healthcare (BHC) Slovenija je medicinsko središče založniške hiše Časnik Finance, d. o. o., in del mednarodne skupine Bonnier Healthcare s sedežem v Stockholmu na Švedskem.

Z uveljavljenimi tiskanimi in spletnimi mediji za strokovno in splošno javnost: Medicina danes in Viva, Medicina in ljudje, Multipla skleroza, dogodki in širokim strokovnim znanjem s področja medicine povezuje najpomembnejše skupnosti, ki so del slovenskega zdravstvenega sistema. Mediji so strokovna platforma za izmenjavo stališč ključnih mnenjskih voditeljev v medicini. Spodbuja dialog v stroki, ozavešča splošno javnost o boleznih, novih načinih zdravljenja ter preventivi ter je podpora skupinam bolnikov, ki iščejo preverjene in potrjene informacije o svoji bolezni.

Ključna naloga ekipe BHC je, da vsi naši komunikacijski kanali temeljijo na konceptu z dokazi podprte medicine. Posameznik tako dobi aktualne in znanstveno utemeljene ter preverjene informacije, ki jim lahko zaupa.

 

PRENESITE SI PDF PREDSTAVITEV BONNIER HEALTHCARE SLOVENIJA

 

NAŠ PRISTOP

V ekipi BHC Slovenija so izkušeni uredniki in novinarji, zdravniki revizorji, ki dnevno skrbijo, da so informacije jasne in preverjene. S povezovanjem na vseh ravneh združujemo odločevalce in strokovnjake v smeri pozitivnega premika zdravstvenega sistema na nacionalni ravni. Sodelujemo z vsemi vidnimi in pomembnimi kliniki in specialisti iz Slovenije in tujine.

Ažurno spremljamo in kritično presojamo aktualne spremembe v zdravstvu.

 

 
Želim izvedeti več
 
 

Oglasna deska

Brezplačni webinar: Anafilaksija – kako jo prepoznamo in kako preprečimo

Pridružite se nam v sredo, 10. maja 2023, ob 17. uri.

Če ste na karkoli alergični, ste zagotovo že kdaj slišali za anafilaksijo, ki jo zdravniki označujejo za eno najbolj dramatičnih stanj v medicini. Gre namreč za resno preobčutljivostno reakcijo telesa, ki lahko ogrozi tudi življenje.»Anafilaksija nastane zaradi burne aktivacije alergijskih celic, običajno zaradi vstopa vzročnega alergena v kri,« pojasni prof. dr. Mitja Košnik, dr. med., spec., z Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik. »V minutah se razvije srbež, izpuščaj, otekanje ustnic, jezika, lahko tudi grla, dušenje, padec krvnega tlaka,« doda. Čeprav se v večini primerov reakcija ustavi sama od sebe, pa vendarle vsako leto v Sloveniji zaradi anafilaksije umre nekaj ljudi.

Vse, kar morate vedeti o anafilaksiji, bo prof. dr. Mitja Košnik pojasnil na brezplačnem spletnem seminarju.

ŽELIM IZVEDETI VEČ

Glasovanje za mojega zdravnika 2023 je končano

Od 1. marca do 15. aprila ste lahko glasovali za svojega favorita v akciji Moj zdravnik 2023. Komisija te dni prešteva glasove, zmagovalce pa bomo razglasili na slavnostni prireditvi 8. junija 2023.

Letos smo zbirali glasovnice za zdravnice in zdravnike, ki delujejo na enem od 12 področij. Tako ste lahko glasovali za mojega onkologa, mojega dermatologa, mojega revmatologa, mojega nevrologa, mojega kardiologa, mojega diabetologa, mojega družinskega zdravnika, mojega ginekologa, mojega pediatra, mojega zobozdravnika, mojega gastroenterologa in mojega specialista – zdravnika, ki ga niste mogli uvrstiti v nobeno od kategorij.

ŽELIM IZVEDETI VEČ

Motnje mokrenja pri osebah z multiplo sklerozo

V spletnem seminarju smo se posvetili vzrokom motnje delovanja sečil pri multipli sklerozi, simptomom in znakom motnje delovanja spodnjih sečil, posledicam, ki jih prinesejo motnje spodnjih sečil ter možnostim zdravljenja in ukrepom, ki jih lahko izvede posameznik. Predavateljica: doc. dr. Metka Moharić, dr. med., URI Soča in Univerza v Ljubljani Medicinska fakulteta.

ŽELIM IZVEDETI VEČ

Nagrajence akcije Moj zdravnik 2022 sprejel tudi predsednik države

Poslanstvo zdravnic in zdravnikov je nenadomestljivo, zato jim moramo nameniti ustrezno pozornost, je na sprejemu nagrajencev akcije Moj zdravnik 2022 v predsedniški palači poudaril predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Opozoril je, da zdravnice in zdravniki niso odgovorni za težave, ki jih povzroča organiziranost zdravstvenega sistema, in da je med njimi večina takih, ki svoje poslanstvo jemljejo z zavzetostjo, predanostjo, dobroto in srčnostjo. 

ŽELIM IZVEDETI VEČ

 

 
 
 
 

Naši mediji in projekti

Medicina danes

Viva Medicina in ljudje

 

MEDICINA DANES je neodvisna strokovna edicija za zdravnike, zobozdravnike in farmacevte.

»Cilj Medicine danes je povezovati strokovno javnost in ji zagotoviti prostor v javnem diskurzu o pomembnih zdravstvenih odločitvah. Medicina danes zagotavlja verodostojne strokovne medicinske informacije in odpira pomembne teme v medicini.«
Vesna Tomaževič, odgovorna urednica časnika Medicina danes

Informiramo - Informiramo bralce o domačih in tujih dogodkih v zdravstvu, prinašamo novice, pomembne za njihovo delo, ter jim svetujemo in pomagamo pri poslovnih in zasebnih odločitvah.

Spremljamo novosti - Osrednji del edicije so novice iz slovenskega javnega in zasebnega zdravstva, prispevki o novostih in dosežkih v medicini (zdravila, terapije, zdravljenja, študije), nasveti o poslovnem vidiku (vodenje, davki in računovodstvo, financiranje …) in informacije o pravnih vidikih dela (zakonodajne novosti in spremembe). Vsaka številka prinaša od 2 do 3 aktualne teme z enega od terapevtskih področij.

Analiziramo razmere v panogi - Odpiramo razpravo o temah, ki so pomembne za doseganje večje uspešnosti panoge in medicinskih strokovnjakov, spodbujamo k dajanju komentarjev, kritik ter predlogov rešitev v zvezi s poklicnimi dilemami.

Objavljamo intervjuje z vidnimi slovenskimi in tujimi strokovnjaki.

Strokovno skupnost združujemo na spletnem portalu medicina.bhc.si, kjer poteka izmenjava mnenj in predlogov rešitev o vprašanjih zdravstvene stroke.

IZID: mesečnik, 8 rednih številk in tematske izdaje
NAKLADA: 3.700 izvodov
DOSEG: 9.800 bralcev mesečno (RBB 2019)

SPLETNA STRAN

VIVA, MEDICINA & LJUDJE je revija z vsebino, ki medicino razlaga poljudno in skrbi za ozaveščanje o boleznih in preventivi.
Kakovost vsebine: Revijo ustvarja ekipa izkušenih novinarjev in zdravnikov, ki skrbijo za najvišjo kakovost prispevkov ter obveščanje o najnovejših znanstveno utemeljenih smernicah.

Informiranje in izobraževanje: Cilj ekipe je, da razumljivo in poljudno pomaga bralcem pri ozaveščanju o posledicah sodobnega načina življenja in zagotavljanju vseh informacij.

Sodelovanje: Pri vsebini sodelujemo s slovenskimi zdravniki, društvi bolnikov in največjimi zdravstvenimi institucijami; predstavljamo osebne zgodbe, odkrivamo življenjski slog in skrb za zdravje znanih Slovencev.

Ciljna skupina: Z vsebino naslavljamo delovno aktivne bralce, ki v družini skrbijo za zdravje in zdrav življenjski slog treh generacij.

IZID: mesečnik, 4 dvojne številke
NAKLADA: 3.300 izvodov. 

DOSEG: 15.200 bralcev
SPLETNA STRAN

                                                          PRENESITE SI PDF PREDSTAVITEV BONNIER HEALTHCARE SLOVENIJA

KOMUNIKACIJSKI KANALI BONNIER HEALTHCARE SLOVENIJA

SPLET: MEDICINA DANES
156.000 uporabnikov na leto
Pismo urednice (newsletter)/baza uporabnikov: 3.100
Stopnja odpiranja: 42 %
SPLETNA STRAN

BAZE SPECIALISTOV, KI PREJEMAJO POSEBNO STROKOVNO E-PISMO UREDNICE
- diabetologi
- dermatologi
- nevrologi
- onkologi ...

SPLET: VIVA
Preko 1.700.000,00 uporabnikov na leto

Vivini strokovnjaki: več kot 80 strokovnjakov z različnih področij odgovarja na vprašanja uporabnikov spletne strani.
Pismo urednice (newsletter)/baza uporabnikov: 17.000
Stopnja odpiranja: 30 %
SPLETNA STRAN

SPLET: MULTIPLA SKLEROZA
Preko 98.000 uporabnikov na leto
Pismo urednice (newsletter)/baza uporabnikov: 1.136
Stopnja odpiranja: 55 %
SPLETNA STRAN

POSEBNI PROJEKTI ZA BOLNIKE IN ZDRUŽENJA
Izvajamo raziskave in delavnice med združenji bolnikov.

 

 
 
 

Ekipa

Vesna Tomaževič

odgovorna urednica Medicine danes

  vesna.tomazevic@medicina-danes.si

Urša Blejc

izvršna urednica in novinarka Medicine danes

  urska.blejc@medicina-danes.si

Alenka Sušnik

vodja področja Bonnier Healthcare Slovenija

  alenka.susnik@finance.si

 

Lidija Petrišič Colarič

novinarka revije Medicina danes

  lidija.petrisic@medicina-danes.si

Tanja Stubičar Gantar

vodja projektov BHC

  tanja.gantar@medicina-danes.si

Andreja Šalamun

odgovorna urednica revije Viva, medicina in ljudje

andreja.salamun@finance.si

 
 
 

BHC Slovenija je del mednarodne skupine Bonnier Healthcare s sedežem v Stockholmu na Švedskem. BHC vodi Fredrik Andersson, deluje pa v osmih evropskih državah:

Švedska: Bonnier Academy, Bonnier Pharma Insights, Lyfepond, Medibas in Netdoctor
Norveška: Today's Medicine, Norwegian Health Informatics
Danska: Today's Medicine, Netdoktor.dk
Finska: Netlääkäri
Estonija: Meditsiiniuudised, Terviseuudised
Poljska: Pulse Medycyny, Pulse Farmacji
Nemčija: Gesinform / Deximed
Slovenija: Medicina Danes, Viva Medicina & ljudje