Zasebnost

 

BONNIER HEALTHCARE SLOVENIJA – MEDICINSKO SREDIŠČE

 

 


KDO SMO

Bonnier Healthcare (BHC) Slovenija je medicinsko središče založniške hiše Časnik Finance, d. o. o., in del mednarodne skupine Bonnier Healthcare s sedežem v Stockholmu na Švedskem.

Z uveljavljenimi tiskanimi in spletnimi mediji za strokovno in splošno javnost: Medicina danes in Viva, Multipla skleroza, dogodki in širokim strokovnim znanjem s področja medicine povezuje najpomembnejše skupnosti, ki so del slovenskega zdravstvenega sistema. Mediji so strokovna platforma za izmenjavo stališč ključnih mnenjskih voditeljev v medicini. Spodbuja dialog v stroki, ozavešča splošno javnost o boleznih, novih načinih zdravljenja ter preventivi ter je podpora skupinam bolnikov, ki iščejo preverjene in potrjene informacije o svoji bolezni.

Ključna naloga ekipe BHC je, da vsi naši komunikacijski kanali temeljijo na konceptu z dokazi podprte medicine. Posameznik tako dobi aktualne in znanstveno utemeljene ter preverjene informacije, ki jim lahko zaupa.

 

PRENESITE SI PDF PREDSTAVITEV BONNIER HEALTHCARE SLOVENIJA

 

NAŠ PRISTOP

V ekipi BHC Slovenija so izkušeni uredniki in novinarji, zdravniki revizorji, ki dnevno skrbijo, da so informacije jasne in preverjene. S povezovanjem na vseh ravneh združujemo odločevalce in strokovnjake v smeri pozitivnega premika zdravstvenega sistema na nacionalni ravni. Sodelujemo z vsemi vidnimi in pomembnimi kliniki in specialisti iz Slovenije in tujine.

Ažurno spremljamo in kritično presojamo aktualne spremembe v zdravstvu.

 

 
Želim izvedeti več
 
 

Oglasna deska

Vabljeni na Vivina brezplačna spletna izobraževanja s priznanimi slovenskimi strokovnjaki

V uredništvu revije Viva s pomočjo priznanih strokovnjakov pripravljajo spletna izobraževanja o različnih tematikah. Spletni seminarji so brezplačni, nujna je le predhodna prijava. Izkoristite tudi priložnost, da o svoji težavi povprašate strokovnjaka, saj ob koncu seminarja predavatelji odgovarjajo na vprašanja udeležencev.

Za bolnike in svojce.

Za medicinske sestre in zdravstvene tehnike.

Za vse, ki želite o diagnosticiranju in zdravljenju ter življenju z boleznijo izvedeti več.

Za večino izobraževanj Zbornica-Zveza podeljuje licenčne točke.

ŽELIM IZVEDETI VEČ

Moj zdravnik 2024: Podpiramo najboljše!

Pa jih imamo … Še en šopek nagrajenk in nagrajencev, zdravnic in zdravnikov, ki so jih izbrali njihovi pacienti. Vivina akcija je letos že 28. po vrsti in tudi to je svojevrsten dokaz o njenem uspehu. Še posebej nas veseli, da je to res vseslovenska akcija, saj nagrajene zdravnice in zdravniki prihajajo iz celotne Slovenije, iz različnih ustanov – bolnišnic, javnih in zasebnih ambulant pa tudi iz obeh univerzitetnih kliničnih centrov.

Akcija Moj zdravnik je nastala s posebnim namenom – osvetliti vlogo splošne oziroma družinske medicine v našem prostoru, in sicer tako v javnem kot tudi v zasebnem sektorju. Takratno uredništvo revije Viva se je povezalo s primarijem Markom Demšarjem, dr. med., ki je postal srce in duša akcije. Cilj akcije je bil omogočiti ljudem, da pokažejo, kakšne vrednote cenijo pri svojem zdravniku, hkrati pa jim je akcija omogočila, da javno pohvalijo dobro delo svoje zdravnice ali zdravnika.

Kot je nekoč dejal primarij Demšar, z izborom najboljših vsako leto sproti razvrednotimo poskuse, da bi posamezne nepotrebne in na žalost včasih tudi tragične dogodke kar počez pripisali vsem zdravnikom in zdravstvenim delavcem. Prav je, da opozarjamo na napake in jih poskušamo odpraviti, prav pa je tudi, da poudarjamo dobro in ga poskušamo krepiti.

ŽELIM IZVEDETI VEČ

Vse, kar morate vedeti o multipli sklerozi, na enem mestu

Pod okriljem BHC Slovenija že nekaj časa deluje spletni portal, posvečen multipli sklerozi, na katerem lahko ne le bolniki in njihovi svojci, ampak tudi vsi, ki jih vsaj malo zanima lastno zdravje, najdejo vse potrebne informacije o tej bolezni. Od prvih simptomov, ki nam morajo prižgati rdečo luč in nas čim prej spraviti do zdravnika, do rešitev za različne težave, s katerimi se spopadajo bolniki z napredovalo boleznijo in njihovi svojci. V Sloveniji ima multiplo sklerozo okoli 3.500 oseb, najpogosteje zbolijo osebe med 20. in 40. letom. Za vsa vaša vprašanja so na voljo tudi strokovnjaki, ki odgovarjajo brezplačno.

ŽELIM IZVEDETI VEČ

 

 

 
 
 
 

Naši mediji in projekti

Medicina danes

Viva Medicina in ljudje

 

MEDICINA DANES je neodvisna strokovna edicija za zdravnike, zobozdravnike in farmacevte.

»Cilj Medicine danes je povezovati strokovno javnost in ji zagotoviti prostor v javnem diskurzu o pomembnih zdravstvenih odločitvah. Medicina danes zagotavlja verodostojne strokovne medicinske informacije in odpira pomembne teme v medicini.«
Vesna Tomaževič, odgovorna urednica časnika Medicina danes

Informiramo - Informiramo bralce o domačih in tujih dogodkih v zdravstvu, prinašamo novice, pomembne za njihovo delo, ter jim svetujemo in pomagamo pri poslovnih in zasebnih odločitvah.

Spremljamo novosti - Osrednji del edicije so novice iz slovenskega javnega in zasebnega zdravstva, prispevki o novostih in dosežkih v medicini (zdravila, terapije, zdravljenja, študije), nasveti o poslovnem vidiku (vodenje, davki in računovodstvo, financiranje …) in informacije o pravnih vidikih dela (zakonodajne novosti in spremembe). Vsaka številka prinaša od 2 do 3 aktualne teme z enega od terapevtskih področij.

Analiziramo razmere v panogi - Odpiramo razpravo o temah, ki so pomembne za doseganje večje uspešnosti panoge in medicinskih strokovnjakov, spodbujamo k dajanju komentarjev, kritik ter predlogov rešitev v zvezi s poklicnimi dilemami.

Objavljamo intervjuje z vidnimi slovenskimi in tujimi strokovnjaki.

Strokovno skupnost združujemo na spletnem portalu medicina.bhc.si, kjer poteka izmenjava mnenj in predlogov rešitev o vprašanjih zdravstvene stroke.

IZID: mesečnik, 8 rednih številk in tematske izdaje

NAKLADA (NAROČNIKI): 3.700 izvodov

DOSEG: 9.800 bralcev mesečno

Medicina danes - tematske izdaje

Tematske izdaje za strokovno javnost se posvečajo izbrani fokusni tematiki. Vsebino pripravljamo v sodelovanju s ključnimi slovenskimi in tujimi strokovnjaki v smislu predstavitve določene bolezni in priporočil za obravnavo bolnikov. Knjižica je lahko izdana samostojno ali kot priloga redni številki Medicine danes. Posebna izdaja je poslana naročnikom Medicine danes in distribuirana prek digitalnih kanalov na posamezne specializacije prek naročnikov elektronskih novic.

NAKLADA: 3.500 - 5000

Medicina danes - webinarji in okrogle mize

Uredništvo Medicine danes organizira seminarje, izobraževanja, okrogle mize ali strokovne posvete za zdravnike in druge nosilce odločanja v zdravstvenem sistemu. Namen dogodkov je osredotočiti se na glavne teme zdravljenja ali zdravstvene politike ter spodbuditi odločevalce k izražanju stališč ali idej. Dogodke vodi usposobljen strokovni moderator iz uredništva Medicine danes.

SPLETNA STRAN

VIVA je revija z vsebino, ki medicino razlaga na poljuden način ter skrbi za ozaveščanje o boleznih in preventivi.
Kakovostna vsebina: Revijo ustvarja ekipa izkušenih novinarjev in zdravnikov, ki skrbijo za najvišjo kakovost prispevkov ter obveščanje o najnovejših znanstveno utemeljenih smernicah.

Informiranje in izobraževanje: Cilj ekipe Viva je, da na razumljiv in poljuden način pomaga bralcem pri ozaveščanju o posledicah sodobnega življenjskega sloga in zagotavljanju vseh informacij

Sodelovanje: Sodelujemo z društvi bolnikov ter raziskujemo njihove potrebe in potrebe svojcev. Pripravljamo izobraževanja za različne skupine in prek ozaveščevalnih kampanj skrbimo, da javnost dobiva preverjene in jasne informacije.

IZID: mesečnik, 4 dvojne redne številke

NAKLADA: 3.300 izvodov.

DOSEG: 12.400 bralcev

DISTRIBUCIJA: Naročniki revije Viva in V PROSTI PRODAJI

Viva - brezplačna spletna izobraževanja s priznanimi slovenskimi strokovnjaki

V uredništvu revije Viva s pomočjo priznanih strokovnjakov pripravljajo spletna izobraževanja o različnih tematikah. Spletni seminarji so brezplačni, nujna je le predhodna prijava.

- Za bolnike in svojce.

- Za medicinske sestre in zdravstvene tehnike.

- Za vse, ki želite o diagnosticiranju in zdravljenju ter življenju z boleznijo izvedeti več.

Za večino izobraževanj Zbornica-Zveza podeljuje licenčne točke.

SPLETNA STRAN

AKCIJA MOJ ZDRAVNIK

Akcija, ki nepretrgoma poteka že 28 let, ljudem omogoča, da se na poseben način in javno zahvalijo najbolj srčnim zdravnikom. Sodeluje 26 društev bolnikov – ambasadorjev akcije, ki skupaj predstavljajo 49.000 članov in 870.000 bolnikov.

VEČ O AKCIJI MOJ ZDRAVNIK

WEBINARJI/IZOBRAŽEVANJA/OKROGLE MIZE

• Organizacija in izvedba • Poiščemo strokovnjaka • Moderiranje dogodka • Oglaševanje dogodka

SODELOVANJE Z DRUŠTVI BOLNIKOV

OZAVEŠČALNE KNJIŽICE/PRIROČNIKI/VODNIKI/PLAKATI

- priprava koncepta

- izbor strokovnjakov

- priprava strokovne vsebine

- oblikovanje

- lektoriranje

- tisk

AKTIVNOSTI ZA BOLNIKE

Za potrebe bolnikov in zainteresirane javnosti smo leta 2019 ustvarili spletno stran o multipli sklerozi z bogatim arhivom novih in osveženih člankov o tej bolezni.

 

                                                          PRENESITE SI PDF PREDSTAVITEV BONNIER HEALTHCARE SLOVENIJA

KOMUNIKACIJSKI KANALI BONNIER HEALTHCARE SLOVENIJA

SPLET: MEDICINA DANES
13.000 mesečnih ogledov strani.
3.600 naročnikov na elektronsko pismo urednice, stopnja odpiranja je 76-odstotna.

BAZE SPECIALISTOV, KI PREJEMAJO POSEBNO STROKOVNO E-PISMO UREDNICE
- dermatologi
- nevrologi
- onkologi ...
SPLETNA STRAN

SPLET: VIVA
Spletna stran obsega več kot 15.000 strokovnih člankov. Doseg spletne strani je 180.000 edinstvenih obiskovalcev na mesec.

Bralci na spletni strani lahko berejo aktualno številko tiskane revije.

Vivini strokovnjaki: več kot 80 strokovnjakov z različnih področij odgovarja na vprašanja uporabnikov spletne strani.

Tematski novičniki: Vsak četrtek pošiljamo tematske novičnike na 22.500 naslovnikov. Stopnja odpiranja novičnikov je 60-odstotna.

SPLETNA STRAN

SPLET: MULTIPLA SKLEROZA

Spletna stran ima mesečno 9.300 ogledov in 8.200 edinstvenih obiskovalcev mesečno.

Elektronsko pismo urednice mesečno na 1.400 naročnikov. Stopnja odpiranja je 70-odstotna.
SPLETNA STRAN

 

 

 
 
 

Ekipa

Vesna Tomaževič

odgovorna urednica Medicine danes

  vesna.tomazevic@medicina-danes.si

Urša Blejc

izvršna urednica in novinarka Medicine danes

  urska.blejc@medicina-danes.si

Alenka Sušnik

vodja področja Bonnier Healthcare Slovenija

  alenka.susnik@finance.si

Lidija Petrišič Colarič

novinarka revije Medicina danes

  lidija.petrisic@medicina-danes.si

Tanja Stubičar Gantar

vodja projektov BHC

  tanja.gantar@medicina-danes.si

Andreja Šalamun

odgovorna urednica revije Viva

andreja.salamun@finance.si

Karmen Pustavrh Monroe

zaledna pisarna

  karmen.pustavrh@viva.si

 

Mateja Jordan

novinarka Medicine danes

  mateja.jordan@medicina-danes.si

 
 
 

BHC Slovenija je del mednarodne skupine Bonnier Healthcare s sedežem v Stockholmu na Švedskem. BHC vodi Fredrik Andersson, deluje pa v osmih evropskih državah:

Švedska: Bonnier Academy, Bonnier Pharma Insights, Lyfepond, Medibas in Netdoctor
Norveška: Today's Medicine, Norwegian Health Informatics
Danska: Today's Medicine, Netdoktor.dk
Finska: Netlääkäri
Estonija: Meditsiiniuudised, Terviseuudised
Poljska: Pulse Medycyny, Pulse Farmacji
Nemčija: Gesinform / Deximed
Slovenija: Medicina Danes, Viva